Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

O θρυλικός Νίκι Λάουντα...

  


Σαν σήμερα, την 1η Αυγούστου του 1976 στον πίστα Νιρμπεργκάρνγκ της Δυτικής (τότε) Γερμανίας, έγινε το συγκλονιστικό ατύχημα στη Φόρμουλα Ενα που επέφερε τον τραυματισμό του μεγάλου αυστριακού οδηγού Νίκι Λάουντα.

Το αυτοκίνητό του στην ολισθηρότατη και άκρως επικίνδυνη πίστα, εξετράπη σε μια στροφή μ' αποτέλεσμα να καεί και τον Λάουντα να βγαίνει μεν ζωντανός, αλλά με σημάδια ανεξίτηλα στο πρόσωπό του από τα εγκαύματα.

Την προηγούμενη ημέρα από από τη διεξαγωγή του αγώνα, είχε κάνει συστάσεις προς όλους ότι η πίστα είναι ακατάλληλη κι ότι θα πρεπε ν' αναβληθεί το γκραν πρι λόγω της βροχής.

Τον αγνόησαν κατηγορώντας τον μάλιστα ότι προσπαθούσε ν' αποφύγει τον αγώνα και τον ανταγωνισμό.

Δικαιώθηκε απόλυτα αλλά με μια προσωπική πολύ άσχημη εμπειρία. 

Ο θρύλος του, όμως, θα μεγαλώσει κι άλλο όταν θα επιστρέψει μετά από μήνες επίπονης νοσηλείας στην ενεργό δράση.

Μια καταπληκτική βιογραφική κινηματογραφική ταινία είναι η Rush που γύρισε το 2013 ο Ρον Χάουαρντ περιγράφει τη ζωή του ξεχωριστού (και ανθρώπου πέρα από οδηγού) Νίκι Λάουντα.

Οσοι δεν την έχετε δει, αξίζει τον κόπο...

Περιγράφει όχι μόνο τον "χλιδάτο" και "ακριβοπληρωμένο" κόσμο της Φόρμουλα Ενα, αλλά και τα αδιέξοδα που έχουν αιτία τη δίψα για το κέρδος και τη ματαιοδοξία...

Θ.Κ.

 

Μεσίστιες οι σημαίες...

    Όπως αναμενόταν τέθηκε ευθέως θέμα παραίτησης του Λεουτσάκου στη super league 2 Eίναι φανερό πως πολλοί αποδίδουν στην παρουσία του και ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ