Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Από τη θεωρία στην πράξη η απόσταση είναι χαώδης...

 


ΜΕΣΑ σε όλο αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο (όχι μόνο τώρα με την πανδημία, αλλά διαχρονικά!), παρουσιάζεται στις μέρες μας, με την επικείμενη αναδιάρθρωση, μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθούν κάποια στάνταρ ώστε τα εθνικά πρωταθλήματα και ιδιαίτερα το πιο απαξιωμένο, που είναι αυτό της δεύτερης κατηγορίας, να αποκτήσουν μια σοβαρότητα.

ΝΑ μετατραπούν δηλαδή από ένα απέραντο... κωλοχανείο (με συγχωρείτε για τη λέξη αλλά δεν βρίσκω άλλη πιο κατάλληλη!) που είναι σήμερα σε κανονικές αθλητικές διοργανώσεις με μια στοιχειώδη σειρά και οργάνωση.

ΠΟΙΑ είναι η ευκαιρία; Οι όροι που θα μπουν από την πολιτεία και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν όσοι συμμετέχουν! Ελάχιστη εγγυητική (100.000 ευρώ) που θα προκαταβάλλεται, μετοχικό κεφάλαιο της κάθε ΠΑΕ (250.000 ευρώ)  που επίσης θα προκαταβάλλεται και δεν θ’ ανακυκλώνεται, είναι τα βασικά.

ΑΝ ΜΟΝΟ τα παραπάνω εφαρμοστούν στην πράξη, τότε αυτομάτως θα δημιουργηθεί ένα διαφορετικό περιβάλλον όπου διάφοροι αλεξιπτωτιστές, “επενδυτές” της συμφοράς, όλοι αυτοί που έχουν οργιάσει καταστρέφοντας συλλόγους και συλλόγους, αλλά και το ίδιο το άθλημα, θα έχουν περιορισιμένο πεδίο δράσης!

 ΟΧΙ ότι θα εξαφανιστεί η απατεωνιά, αλλά τουλάχιστον δεν θα ζούμε αυτά τα απίθανα που έχουμε ζήσει ιδιαίτερα από τότε που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, πέρα από την πρώτη και στις χαμηλότερες κατηγορίες! Θα υπάρχει μία βάση για ένα ξεκίνημα, ένας φραγμός, κάποιοι κανόνες!

ΘΕΣ κύριε να παίξεις στη super league 2; Πρεπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να προκαταβάλλεις τα χρήματα που απαιτούνται στην αρχή της περιόδου. Όχι να στέλνεις... χαρτοπετσέτες αντί για εγγυητικές στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού  και μετοχικό κεφάλαιο με... ανακυκλώσιμα φυστίκια, αντί για χρήματα!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ; Δεν έχεις τη δυνατότητα ν’ ανταποκριθείς; Κάθεσαι στις ερασιτεχνικές κατηγορίες κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Το ζήτημα είναι απλό. Πολύ απλό, όπως όλα τα πράγματα, αλλά βεβαίως η κατάσταση μπερδεύεται όταν θα πρέπει αυτό το απλό από θεωρία να γίνει πράξη!

 ΕΔΩ είναι όλη η ουσία κι εδώ ακριβώς είναι τα πολύ δύσκολα! Εδώ η απόσταση είναι χαώδης! Εδώ είναι που έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος και γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργούν τα πάντα σε τούτη τη χώρα, είναι οδηγείσαι στη βεβαιότητα πως και τώρα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα!

ΜΠΟΡΕΙ στην αρχή να επιβληθούν κάποια πράγματα, αλλά σιγά σιγά θα βρουν τον τρόπο τα... τρωκτικά, σε αγαστη συνεργασία με τις αρχές να ξεπεράσουν όλα τα αναχώματα και να συνεχιστεί η.. μαγεία!

ΤΟ ΧΟΥΝ ξανακάνει, γιατί να μην το κάνουν και τώρα. Ποιος θα τους εμποδίσει δηλαδή; Ο Αυγενάκης ή ο κάθε υφυπουργός; Ακόμη κι αν το τολμήσουν, θα τους “παραιτήσουν”!!!

Θ.Κ. - ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ - ΣΠΟΝΤΕΣ

Μεσίστιες οι σημαίες...

    Όπως αναμενόταν τέθηκε ευθέως θέμα παραίτησης του Λεουτσάκου στη super league 2 Eίναι φανερό πως πολλοί αποδίδουν στην παρουσία του και ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ