Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

O Τσιτσιπάς και τα... harrods!

 


Μία, τουλάχιστον, άστοχη και άκαιρη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης, έγινε η αφορμή να προκληθεί σωρεία αντιδράσεων από πολύ κόσμο!
 

Ο κορυφαίος τενίστας, με ανάρτησή του στο “τουίτερ” έγραψε χαρακτηριστικά:  

“Κάποιος πρέπει να χτίσει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα».
 

Αυτή η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις και έντονα κριτικά σχόλια από χιλιάδες χρήστες, κυρίως γιατί ήλθε σε μια περίοδο που η χώρα μας κλυδωνίζεται από τον εφιάλτη του κορωνοϊού, που  το σύστημα της δημόσιας υγείας έχει ξεχαρβαλωθεί και καθημερινά πεθαίνουν 100 συνάνθρωποί μας, που ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα έχουν καταπατηθεί!
 

Το να μιλήσει αυτή την ώρα, λοιπόν, κάποιος με την τεράστια αναγνωρισιμότητα που διαθέτει ένας αθλητής τέτοιας εμβέλειας, για τη δημιουργία πολυκαταστήματος Harrods, χτυπάει λίγο περίεργα!
 

Αυτό που χρειαζόμαστε τούτη την ώρα δεν είναι χλιδάτα... πολυκαταστήματα, αλλά στοιχειώδεις υποδομές στο δημόσιο σύστημα υγείας για να μην πεθαίνει κόσμος!
 Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι στήριξη των ανθρώπων που έχουν καταποντιστεί οικονομικά και πάρα πολλοί έχουν περάσει στα όρια της εξαθλίωσης.
 

Κι εν πάση περιπτώσει αυτό που θέλουμε ν’ ακούσουμε απο τον σπουδαίο και καταξιωμένο τενίστα, ιδιαίτερα εδώ στην Καρδίτσα, είναι και μια κουβέντα συμπαράστασης για όσα βρήκαν την περιοχή  και από την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα, ώστε οι χαρές που μας δίνουν οι διακρίσεις του, να γίνουν διπλές μιας και την ίδια στιγμή στο “ζύγι” θα μπαίνει η προσωπικότητα και η εξωαγωνιστική του δράση.
 

Δεν είναι υποχρεωμένος σε κανέναν φυσικά, ο,τι πέτυχε το πέτυχε με τον αγώνα του και τη στήριξη της οικογένειας του. Ούτε έχει δικαίωμα κανείς να τον λογοκρίνει για το τι θα λέει και θα σκέφτεται. Είναι όμως στο χέρι του μιας και έφθασε στα ύψη της αθλητικής καταξίωσης και σε παγκόσμιο επίπεδο, να συνδυάσει τη φήμη του με συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο. 

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με αναφορές για τα... Harrods!!!

Θ.Κ.

Μεσίστιες οι σημαίες...

    Όπως αναμενόταν τέθηκε ευθέως θέμα παραίτησης του Λεουτσάκου στη super league 2 Eίναι φανερό πως πολλοί αποδίδουν στην παρουσία του και ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ