Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Τα μηδενικά κρούσματα στο ποδόσφαιρο...

Ενώ τα νούμερα της πανδημίας χθες ήταν εφιαλτικά, με τον αριθμό να ξεπερνά τα 3.000 για πρώτη φορά από την ώρα που μάθαμε τη λέξη “κορωνοϊός”, στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο που διεξάγεται σε ανοιχτούς χώρους, τα πράγματα είναι διαφορετικά! 

Στα δύο εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη super league 1 και 2 τα κρούσματα από τους εβδομαδιαίους ελέγχους με τεστ που γίνονται, είναι ΜΗΔΕΝΙΚΑ! 

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο διάστημα (πριν τέσσερις μήνες δηλαδή) όπου είχαν εντοπιστεί κρούσματα και οδήγησαν σε κάποιες αναβολές αγώνων, δεν έχει παρατηρηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα!
 Σε σημείο να επιβεβαιώνονται οι θεωρίες (το υποστηρίζουν τελευταία και λοιμωξιολόγοι σε  δημόσιες αναφορές τους) που λένε ότι με προσοχή, εφαρμογή του πρωτοκόλλου και των μέτρων προστασίας, σε ανοιχτούς χώρους ο ιός δεν έχει την ίδια μεταδοτικότητα όσο σε συνθήκες συνωστισμού σε κλειστούς χώρους 

 Η μηδενική καταγραφή κρουσμάτων στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, επίσης, ανατρέπει τους ισχυρισμούς όλων εκείνων που έχουν δαιμονοποιήσει την παρουσία του κόσμου ακόμη και με μέτρα προστασίας σε ανοιχτό χώρο! Μια καλή πρόφαση ίσως για να εκλείψει κάθε είδους αντίδραση για όσα τρομερά άσχημα παρεπόμενα λαμβάνουν χώρα για τη ζωή του κόσμου με αφορμή την πανδημία τουκορωνοϊού.  

Μιλάμε μάλιστα για αθλητική δράση που οι παίκτες μάλιστα έρχονται σε επαφή, αγκαλιάζονται όταν επιτυγχάνουν γκολ και πανηγυρίζουν και γενικώς συνυπάρχουν σε κοντινές αποστάσεις! 

Αρα, καταλήγουμε δια της μεθόδου της απλής λογικής (που πάει να... καταργηθεί μ’ αυτά που βλέπουμε) πως με την ανάλογη προσοχή, την εφαρμογή των οδηγιών από σοβαρούς επιστήμονες, τα μέτρα προστασίας και την υπευθυνότητα κυρίως των... υπευθύνων και μετά όλων μας, έξω μπορούμε να λειτουργήσουμε. 

Σε αντίθεση με ο,τι συμβαίνει σε χώρους όπου είναι ο ένας πάνω στον άλλο όπως η σαρδελοποίηση του κόσμου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι όπως ο συνωστισμός των μαθητών στα σχολεία λόγω ελλειψης προσωπικού και αιθουσών! 

Μέσα, λοιπόν, από την ποδοσφαιρική δράση που είναι σε εξέλιξη καταλήγουμε σε συμπεράσματα. Μάλιστα ακόμη και στο πρωτάθλημα μπάσκετ (basket league) που βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη που διεξάγεται σε κλειστά γήπεδα, δεν έχουμε καταγραφή κρουσμάτων και οι αγώνες συνεχίζονται απρόσκοπτα (χωρίς βέβαια την παρουσία φιλάθλων), καθώς εφαρμόζονται σωστά τα μέτρα προστασίας και γίνονται εβδομαδιαίοι έλεγχοι.

Μεσίστιες οι σημαίες...

    Όπως αναμενόταν τέθηκε ευθέως θέμα παραίτησης του Λεουτσάκου στη super league 2 Eίναι φανερό πως πολλοί αποδίδουν στην παρουσία του και ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ