Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Τον... «θάβουν» και νεκρό οι παίκτες του!

  


Μετά από 34 χρόνια βγήκε ο Μαρτσουλιόνις να πει ότι επιχειρήθηκε δωροδοκία στην τότε ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης από τους Ελληνες και γι’ αυτό επηρεάστηκαν οι παίκτες και έχασαν στον τελικό του Γιουρομπάσκετ, το οποίο άλλαξε - ως γνωστόν - τη μοίρα του αθλήματος στην Ελλάδα!

Να σπεύσουμε να διαψεύσουμε; Να βγούμε με εθνικές κορώνες και να τον στείλουμε στον αγύριστο; Ξέρουμε τι συνέβη; Οχι! Ποιος, όμως, οφείλει να αποδείξει αν οι καταγγελίες αυτές είναι βάσιμες κι όχι λάσπη στον ανεμιστήρα; Ο ίδιος ο Μαρτσουλιόνις θα πρέπει να αποδείξει τα λεγόμενά του διότι σε διαφορετική περίπτωση, όσα είπε, είναι τρίχες κατσαρές!

Το να μειώνεις με αυτό τον τρόπο και ύστερα από... μισό αιώνα την επιτυχία μιας ομάδας για να δικαιολογήσεις τη δική σου ήττα, είναι άθλιο! Αν όντως συνέβη κάτι, πριν αρχίσει να τσαμπουνάει δεξιά κι αριστερά διάφορα, θα έπρεπε να τα τεκμηριώνει. Το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει το μπαλάκι στους αντιπάλους, ακόμη και στον τότε προπονητή του. Αθλιο εις το τετράγωνο!

Το χειρότερο είναι ότι ο Μαρτσουλιόνις με νέα συνέντευξή του επανήλθε και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι... παρεμνήνευσαν τα όσα είπε:  

«Δεν ήθελα να μειώσω την επιτυχία της Ελλάδας, ούτε είπα οτι μας πλησίασαν επίσημοι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ή του αθλητισμού. Οι παρεμβάσεις έγιναν έξωθεν, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ποτέ δεν αναφέρθηκα  άσχημα για την Ελληνική ομάδα, τη σπουδαία και τη μεγάλη νίκη».

  Δηλαδή όχι Γιάννη, Γιαννάκη!  Κι αφού ρε αγαπητέ Σαρούνας συνέβη ό,τι συνέβη εκείνο το βράδυ, γιατί δεν τους δίνεις τους τύπους τώρα που πέρασαν και τα χρόνια για να μάθει ο κόσμος; Γιατί δεν ολοκληρώνεις την καταγγελία να μας πεις διευθύνσεις και ονόματα για να σε παραδεχθούμε; Κι αν μετά τις βολές του Καμπούρη, το σουτ για τρίποντο του Γιοβάισα  έβρισκε στόχο τι θα γινόταν;

Μαζί με τον Μαρτσουλιόνις βγήκε να υποστηρίξει τα ίδια και ένας ακόμη παίκτης εκείνης της ομάδας. Ο Χέινο Εντεν, ο οποίος όπως και ο τότε συμπαίκτης του, τα έριξε στον Αλεξάντερ Γκομέλσκι. Βρήκαν δηλαδή και τον ένοχο. Αθώοι όλοι τους, αλλά ο μικροκαμωμένος κόουτς την έκανε τη δουλειά με τους Ελληνες!

Δηλαδή (για να κλείσουμε τα του Γιουρομπάσκετ), ούτε λίγο ούτε πολύ, ο προπονητής φταίει. Ασχετα αν στο παρκέ έπαιζαν αυτοί!  Ο Γκομέλσκι ήταν Ρώσος εβραϊκής καταγωγής και τα δύο παλικάρια που βγήκαν τώρα μετά από 35 χρόνια να κάνουν λόγο για δωροδοκίες, Λιθουανοί! Εχει κι αυτό τη σημασία του. 

Τι έκανε στην καριέρα του ο μυστήριος εκείνος προπονητής; Ψιλοπράγματα!  Κατέκτησε με την Εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης ΕΠΤΑ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΣΚΕΤ (!!!), ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ και ΕΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ! Φυσικά, δεν μπορεί να απαντήσει στα όσα του καταλογίζουν τα δύο λεβεντόπαιδα  λόγω μιας μικρής λεπτομέρειας! 

Εχει φύγει από τη ζωή εδώ και 16 xρόνια, χτυπημένος από λευχαιμία! Τον θάβουν δηλαδή και νεκρό!!!

Θ.Κ. - ΣΠΟΝΤΕΣ - ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ

Μεσίστιες οι σημαίες...

    Όπως αναμενόταν τέθηκε ευθέως θέμα παραίτησης του Λεουτσάκου στη super league 2 Eίναι φανερό πως πολλοί αποδίδουν στην παρουσία του και ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ