Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μπήκε στον κόπο κανείς να δει το δεδικασμένο;

Μοιάζει να είναι καταγεγραμμένη στο DNA των Ελλήνων η γκρίνια. Γκρίνια και όχι λογική και δικαιολογημένη αντίδραση, που μπορεί να έφερνε και τα αποτελέσματα, σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στα αθλητικά.

Και από γκρίνια άλλο τίποτε τα τελευταία χρόνια από τον Κώστα Πηλαδάκη. “Δεν ήρθε η επιστροφή του ΦΠΑ-Ήρθαν τα στημένα-Έχω βάλει όλη μου την περιουσία” αποτέλεσαν χιλιοειπωμένες ατάκες.

Να θυμηθούμε αν τον παρακάλεσε κανείς να έρθει να αναλάβει την ΑΕΛ; Να θυμηθούμε αν παρακάλεσε κανείς τον Βαγγέλη Πλεξίδα να αποτελέσει τον χρηματοδότη της ΑΕΛ; Ήρθε ως “ένας εθισμένος με το ποδόσφαιρο στη Λάρισα, τρελός που απλά θέλει να βάλει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ας ξέρω ότι θα τα χάσω”, όπως ο ίδιος κατά λέξη είπε. Όπως είπε ότι είναι και ο μόνος που έχει το βάθος της τσέπης να μιλήσει με τον Πηλαδάκη για όλα τα θέματα.

Οπότε, η γκρίνια για ρίσκο όσον αφορά την επένδυση στην ΑΕΛ μοιάζει, με βάση τα πρώτα, καλοκαιρινά, λεγόμενα του χρηματοδότη, εκ του περισσού. Όταν ακόμη το θέμα της εκκαθάρισης δεν έχει ξεκαθαρίσει. Όταν φυσικά υπάρχει ανάλογη πίεση από την ερασιτεχνική και όταν οι δικαστικές αρχές ζητούν εδώ και τώρα έγγραφα για να αποδώσουν ακόμη-ακόμη και ευθύνες! Ρίσκο; Όποιος θέλει, και χωρίς παρακλήσεις και δεήσεις.

Όντως το ζήτημα της εκκαθάρισης είναι από τα πλέον σημαντικά. Και όντως το νομοθετικό πλαίσιο είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει τη σύνδεση δύο ΠΑΕ, εφόσον η παλαιά δεν έχει εκκαθαριστεί, με ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Και όμως, όπως αναφέρει παλιός παράγοντας, και γνώστης καθώς πέρασε από χίλια μύρια κύματα με υποθέσεις ΠΑΕ-ΚΑΕ και ερασιτεχνικά σωματεία, υπάρχει δεδικασμένο.

Πριν 5-6(;) χρόνια, η ΚΑΕ Απόλλων Πατρών βρέθηκε από την Α1 Εθνική κατηγορία στα όρια της διάλυσης. Εδώ και δύο χρόνια πάλι βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Και όπως λένε οι πληροφορίες, καμία κίνηση για την εκκαθάριση της πρώτης ΚΑΕ δεν έγινε, και νέα ΚΑΕ στην Πάτρα υπάρχει κανονικά. Και μην πει κανείς ότι άλλο ΚΑΕ, άλλο ΠΑΕ. Το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο ισχύει. Βέβαια στην Πάτρα είχε γίνει ένα γενικότερο μπέρδεμα γιατί κάπου, μετοχικά, μπλεκόταν και γνωστή εταιρεία παραγωγής οίνου, που παράγει το αγαπημένο ηδύποτο των καρναβαλιστών. Αλλά μήπως θυμίζει λίγο και το μπέρδεμα ΠΑΕ-Γήπεδο Λάρισας ΑΕ; Και γιατί δεν γίνεται το ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, αφού υπάρχει η επαφή; Οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

Να περάσουμε και πάλι στα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ. Σήμερα η πλευρά Πηλαδάκη έδωσε διαβεβαιώσεις στα μέλη της ερασιτεχνικής ότι έρχονται ορκωτοί λογιστές για τη σύνταξη των ισολογισμών. Αυτών μέχρι 30/06/2012 και 30/06/2013. Σύμφωνα πάντα με την πλευρά Πηλαδάκη και των εν Λαρίση εκπρόσωπών του, η πρώτη φάση της διαδικασίας μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα (κάτι δύσκολο όμως για τη σύνταξη δύο μάλιστα ισολογισμών-εκτός αν είναι 10-20 άτομα και μοιράσουν τη δουλειά). Ακολουθεί εγγραφή στο εμπορικό μητρώο. Ακολουθούν δύο ακόμη ισολογισμοί-της έναρξης και της ολοκλήρωσης εκκαθάρισης. Και περιμένουμε τις εξελίξεις.


Σε δεύτερο χρόνο και ανάγνωσμα, άμεσα και όσο πιο γρήγορα (κοινώς τρέχοντας) γινόταν έγινε χθες σύσκεψη του ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΛ. Και καμία επιτροπή, κανένας συνεργάτης δεν ασχολείται πλέον με τα εισιτήρια που έχουν επάνω ΑΦΜ, πέρα από την ίδια την ερασιτεχνική, αν και κακώς δεν γινόταν αυτό από την αρχή. Γιατί κανένα μηδενικό δεν μπορεί να αλλάξει το ΑΦΜ και οι ευθύνες δεν μεταβιβάζονται.   

Μεσίστιες οι σημαίες...

    Όπως αναμενόταν τέθηκε ευθέως θέμα παραίτησης του Λεουτσάκου στη super league 2 Eίναι φανερό πως πολλοί αποδίδουν στην παρουσία του και ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ