Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Όταν τα βλέπεις όλα από μακριά

 Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Δούκας είναι ένας τους ποδοσφαιριστές που βίωσαν ένα σωρό “κάτω” και “πάνω” στην Αναγέννηση από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του συλλόγου. Μέχρι που ολοκλήρωσε τη θητεία του και πριν πάρει τους δρόμους για την ξενιτιά έζησε και μεγάλες και απαξιωτικές στιγμές!

ΑΠΟ τα δύσκολα χρόνια της Δ’ εθνικής μέχρι σπουδαίες ημέρες στη Β’ Εθνική. Από το ψυχογράφημα της Λιβαδειάς με το Κερατσίνι που κρίθηκε στις καθυστερήσεις της παράτασης, μέχρι τον αλησμόνητο θρίαμβο της Ριζούπολης όπου οργίαζε ο Μπουντούρης κι ο ίδιος είχε “καταπιεί” τον Καραμανλίκη! Είναι, δηλαδή από τους τυχερούς, καθώς θήτευσε σε μια διαδρομή που μόνο αδιάφορη δεν υπήρξε. Ηταν γεμάτη σε βιώματα, παραστάσεις, σε μεγάλες χαρές αλλά και σε δυνατές στεναχώριες!

ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ έκπληξη και χαρά τον συναντήσαμε προχθες - που αλλού; - στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” που ήταν ο καταγραφέας και το “κοινωνικό ηχείο” όλων αυτών που έζησε ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι σ’ αυτή την πορεία της Αναγέννησης! Το “Νο 4”,  μακριά πλέον απο την Καρδίτσα καθώς ζει με την οικογένειά του στη Σουηδία, δεν έκρυψε την απορία του την οποία και μεταφέρουμε:

«ΚΑΛΑ με την Αναγέννηση στο τοπικό και δεύτερη αντί να βρεθεί μια άκρη έχουμε και διοικητικές διαμάχες”;
Νομίζω ότι στην ερώτηση αυτή περικλείεται όλη η ουσία. Και έρχεται από ένα καθαρό μυαλό κάποιου που ζει μακριά κι είναι απαλλαγμένος από την εσωστρέφεια και τα διάφορα “διαόλια” της καθημερινότητας που τριβελίζουν όλους εμάς που ζούμε στην πόλη!

ΑΝΤΕ να απαντήσεις τώρα με λίγες κουβέντες και να εξηγήσεις την κατάσταση! Αδύνατον! Πρέπει να κάνεις ολόκληρη αναδρομή όλων όσων προηγήθηκαν, μαθηματικές εξισώσεις, ασκήσεις χημείας, φυσικής, κοινωνιολογική προσέγγιση, ψυχανάλυση και πάρα πολλά άλλα. Δηλαδή μέχρι να δώσεις τεκμηριωμένη έκθεση όχι μόνο στο Δούκα, αλλά σε οποιονδήποτε Αναγεννησιώτη που είναι μακριά και θα σε ρωτήσει σχετικά, θα χρειαστείς κανένα... πεντάμηνο!!!

ΚΙ ΑΝ είσαι κουρασμένος και μπουχτισμένος με όσα απίθανα έχεις έχεις ζήσει, απαντάς με μία και μόνη φράση, όπως ο Βέγγος στη θρυλική ταινία “Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης”, όταν τον ρωτούσε επίμονα τι λέει ο βαρήκοος Βογιατζής την ώρα που παρήγγειλε φαγητό: “Αστο να πάει στο διάολο...”!!!

ΑΥΤΟ ακριβώς απάντησε ο υπογράφων στον Χρηστάρα το Δούκα με τον οποίο ζήσαμε άπειρες καταστάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στη δική του διαδρομή και φυσικά δεν χρειάστηκε άλλες επεξηγήσεις. Κατάλαβε με τη μία, παρότι λείπει εδώ και κάμποσο καιρό... Με το που πέρασε το αγαπημένο “Δέλτα” (που έγινε “Ομικρον” τα τελευταία χρόνια) μπήκε αμέσως στο κλίμα και μπορεί να εξηγήσει, ο,τι δεν μπορούν οι ξενιτεμένοι...

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ - ΣΠΟΝΤΕΣ, ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ


Μεσίστιες οι σημαίες...

    Όπως αναμενόταν τέθηκε ευθέως θέμα παραίτησης του Λεουτσάκου στη super league 2 Eίναι φανερό πως πολλοί αποδίδουν στην παρουσία του και ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ